Reteta rapida, din putine ingrediente, gustoasa si potrivita copiilor
Ingrediente pentru o tava de dimensiuni mari:
Modul de preparare:
Se separa galbenusurile de albusurile de ou, si se pun in doua boluri separate.
Zaharul vanilat se adauga la albusurile de ou, dupa care se bat spuma tare.
La galbenusurile de ou se adauga ingredientele masurate in prealabil: zaharul pudra, praful de copt, untul sau margarina, uleiul, un pic de lapte, iar apoi se amesteca cu robotul de bucatarie. Putin cate putin se adauga laptele, se amesteca cu telul pana se omogenizeaza, apoi se adauga spuma de albus de ou si faina, si se amesteca cu grija intorcand cu o lingura de lemn.
Jumatate din amestecul obtinut se toarna in tava de copt captusita in prealabil cu hartie de copt. La jumatatea de amestec ramasa se adauga cacaua amestacandu-l pana se omogenizeaza, apoi se toarna in tava de copt peste aluatul galben, si cu ajutorul unui bat pentru frigarui, se deseneaza valuri in aluatul de piscot nivelandu-l astfel in tava.
Se coace in cuptor preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 40 de minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, verificati totusi cu o scobitoare daca s-a copt in totalitate sau nu.
Idei: