Ingrediente:
Preparare:
Într-un bol se amestecă făina cu sarea apoi se adăugă margarina moale şi se amestecă prin
sfărâmarea acesteia astfel încât margarina să se distribuie uniform, apoi se face o groapă la
mijlocul amestecului.
Se prepară drojdia: se încălzeşte un pic laptele, se dizolvă zahărul în el, apoi se adaugă drojdia sfărâmată. După câteva minute, când şi-a mărit deja volumul, se toarnă în groapa făcută în amestecul de făină, sare şi margarină.
Se mai adaugă cele două gălbenuşuri de ou, uleiul şi smântâna, apoi cu mişcări rapide se amestecă şi se frământă până la închegare.
Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă smântână, iar dacă este prea moale atunci se mai
adaugă jumătate de pumn de făină. Aveţi grijă să nu fie nici prea moale şi nici prea tare aluatul.
Când aluatul s-a închegat, se presară cu făină, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă în repaus o jumătate de oră.
După ce şi-a mărit volumul, se mai frământă, apoi se întinde cu un sucitor pe o suprafaţă presărată cu făină astfel încât stratul de aluat să aibă o grosime de aproximativ 1,5 – 2 cm.
Pe suprafaţa aluatului întins se imprimă brazde, se unge cu gălbenuşul bătut al unui ou, apoi se
presară cu chimen. Se decupează pogăcele cu decupator cufundat în făină în prealabil, şi se aşează în tava de copt.
Se lasă 5 minute la dospit, apoi se coc la 170 de grade timp de aproximativ 34-45 de minute, cu
încălzire inferioară şi superioară deopotrivă.
Idei practice:
După ce l-aţi preparat, scrieţi-ne cum v-a ieşit, trimiteţi-ne poze!
Mulţumim! :)
Înapoi