Produse









Cumsecalculeaza.ro

Rulouri cu crema de vanilie de la D-na Sárosi Gyöngyi

rulouri cu crema de vanilie reteta rulori pentru nunta

Reteta aluatului de foietaj cu osanza:

  • 800 g faina,
  • 1 lingura de untura de porc,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de otet,
  • un varf de cutit de sare,
  • apa minerala  carbogazoasa cat absoarbe
  • 600 g osanza tocata (macinata),
  • 200 g faina.

Se amesteca osanza cu cei 200 g de faina, apoi se fac 3 ghemotoace din amestecul obtinut. Se amesteca restul ingredientelor, dupa care se acopera aluatul si se lasa la odihnit timp de 30 de minute intr-un loc racoros.   

Apoi, se intinde aluatul astfel incat sa fie subtire, se unge cu osanza si se impatureste. Impaturirea se repeta de 3 ori. Se intinde astfel incat sa fie subtire, si se taie fasii cu latimea de aproximativ 1 cm, care apoi se ruleaza pe formele de rulouri astfel incat sa se suprapuna un pic la margini, dupa care se ung cu ou si se pun in cuptor la aproximativ 180° C pana se coc.   

 

Ingrediente pentru crema:

  • 3 dl lapte,
  • 1 pachet praf de budinca
  • 3 linguri de zahar
  • 500 ml frisca

Se amesteca praful de budinca cu zaharul si cu laptele, se fierbe amestecul, apoi se lasa la racit. Frisca se bate spuma, si se adauga la budinca racita, apoi cu crema astfel obtinuta, se umplu rulourile coapte si racite.

 

Înapoi

Produse asociate

Zahăr vanilat

ZAHĂR VANILAT

6,00 Lei
Dui pentru umplut

DUI PENTRU UMPLUT

14,00 Lei